החורף הגיע ואיתו השפעת. הפתרון המפתיע: פטריות!

מערכת החיסון הייתה לא מעט בכותרות בשנים האחרונות, הרבה יותר מהרגיל, ואם עד היום איכשהו זה לא היה ברור, אז עכשיו כבר כולנו מבינים טוב מאוד עד כמה מערכת חיסונית חזקה חשובה בכל גיל. אז איך שומרים עליה חזקה? אחת הדרכים, כידוע, היא על ידי תזונה נכונה. אבל מה כוללת תזונה כזאת?

אנחנו שמחים ששאלתם.

קיימים הרבה מרכיבים תזונתיים שיכולים להשפיע על המערכת החיסונית שלנו, אבל ידעתם שלפטריות ישנה השפעה עצומה ואפילו גדולה יותר ממה שחשבתם?
עד כדי כך שבשנת 2018 הוענק פרס נובל לרפואה לחוקרים שגילו דרך לגרום למערכת החיסון לזהות אפילו תאים סרטניים באמצעותן!

בנוסף להשפעה החיובית שלהן על מערכת החיסון, על פי מחקרים נוספים, לפטריות מסוימות יש השפעה אנטי ויראלית על גוף האדם, כך שהן פועלות נגד נגיפי שפעת מסוימים, כמו שפעת מסוג A, נגיף שפעת העופות (H5N1) ונגיף "שפעת הונג קונג" (H3N2).
אז כשהחורף נכנס לפעולה, ומביא איתו וירוסים ונגיפים, אנחנו ממליצים לכם להתחיל ללקט פטריות.
אל תדאגו, אם אתם לא אנשי טבע אתם ממש לא חייבים לצאת לטבע בשביל זה. אפשר לגמרי ללקט אותן מבין מדפי הסופר-מרקט הקרוב לביתכם, והאמת שאפילו מומלץ. כך תוכלו לצרוך אותן כל השנה במקום לחכות לגשם.

השימוש בפטריות כבתרופה טבעית מתועד כבר כ-4000 שנים, והיום קיימת גם ההבנה שפטריות מסוגלות לתת מידע חיוני למערכת החיסון, ובכך "ללמד" אותה לעבוד בצורה אפקטיבית יותר.

הן מייצרות רכיבים הנקראים פוליסכרידים (רב סוכרים).
הפוליסכרידים הן שרשראות של מולקולות סוכריות שבדרך כלל אינן מעוכלות בגוף האדם, אבל המעבר שלהן במעי יוצר תגובות שמאיצות ומאזנות את מערכת החיסון.

הם למעשה מספקים מידע למערכת החיסון ומסייעים לתאים שלה לזהות במהירות גבוהה יותר גורמי סיכון למחלות שונות עוד בשלב מוקדם ולגרום ליצירת תגובה חיסונית מהירה ומדויקת נגדם. דבר זה גורם לקיצור משמעותי של משך המחלה, ובהרבה מקרים גורם למניעת התפרצות המחלה מראש.

איך ולמה כל זה קורה בכלל?

מסתבר שמבחינה אבולוציונית הפטריות קרובות יותר ליצור חי מאשר לצומח. הן נושמות חמצן ופולטות פחמן דו-חמצני, לא מקיימות פוטוסינתזה, והכי חשוב לנושא שלנו: הן חולקות את אותם וירוסים וחיידקים שקיימים אצל בני האדם.

מה בכל זאת ההבדל בין פטריה לבין יצורים חיים אחרים?
טוב, יש מספר הבדלים כמובן, אבל כרגע אנחנו מדברים על כך שלפטריות אין מערכת חיסונית, ולכן הדרך שלהן להתגונן מפני גורמי סיכון כמו וירוסים וחיידקים היא על ידי הפרשה של רכיבים שונים בעלי פעילות אנטיביוטית, וכאמור – בעיקר פוליסכרידים.

אם ננסה לפשט את הדברים, למעשה, כדי להגן על עצמן הפטריות פיתחו אנטיביוטיקה טבעית שמסייעת להן להתגבר על גומרי סיכון שונים לבריאותן.
אותה אנטיביוטיקה נמצאה כיעילה במיוחד גם עבורנו, בני האדם, וממנה מפיקים מספר מגוון של תוצרי אנטיביוטיקה כמו פנצילין, סטרפטומיצין ועוד.

אז נכון, הפטריות לא מהוות תרופה כנגד השפעת עצמה ברגע שהיא כבר תקפה את הגוף, אבל הן מהוות גורם הרבה יותר חשוב מתרופה: מניעה.
היום, כולנו כבר יודעים כמה חשוב להתמקד במניעת המחלה מלכתחילה, לא?
כבר למדנו שהזמן שלוקח לגוף משלב זיהוי הגורם למחלה ועד ליצירת התגובה החיסונית המדויקת הנדרשת ממנו הוא חלק מרכזי ממשך תקופת המחלה, ויותר מכך – הוא חלק מרכזי ביותר מעוצמת הסימפטומים אותם תחושו. לכן, שם המשחק הוא: מניעה!

איזה פטריות יכולות לסייע לחיזוק המערכת החיסונית ולמניעת שפעת?

למעשה, עד שתסיימו לקרוא את הכתבה הזאת כנראה שתבינו, כמונו, שמדף הסופר הוא כמעט בית מרקחת טבעי שלם, או לכל הפחות מדף עמוס בידע חיוני עבור מערכת החיסון שלכם.

ישנו מגוון רחב של פטריות שצריכתן על בסיס יומי יכולה להועיל ולסייע במניעת שפעות. ביניהן השמפיניון, פורטבלו, פטריית ירדן, פטריית מלך היער, פטריית השיטאקי ועוד רבות וטובות נוספות.
כיוון שלכל פטריה ישנן תכונות שונות והפעילות האנטי-ויראלית שלהן לא נעצרת רק בזני שפעות שונים, אלא משפיעה על מגוון רחב ביותר של וירוסים כמו זני וירוסים של מחלת הנשיקה, וירוס הפפילומה האנושי, הרפס, הפטיטיס ועוד, ומכיוון שכל פטריה מספקת הגנה מפני וירוסים וחיידקים שונים, היעילות הגבוהה ביותר תיווצר משילוב של מספר סוגי פטריות, והוא המומלץ ביותר לצורך חיזוק המערכת החיסונית (ובינינו – גם לצורך הטעם המדהים שלהן!).

אז מסתבר שיכול להיות כיף, טעים וקל למנוע שפעת ולחזק את מערכת החיסון שלנו. בסופו של דבר, מדובר במוצר שנמכר בכל סופר ואצל כל ירקן, הן בטוחות לשימוש בכל גיל (והרי כבר הבנו שחיזוק מערכת החיסון הוא בגדר חובה לכל שכבות הגיל השונות) ובכל מצב פיזי, כמו למשל הריון, אפשר לאכול אותן ללא חשש גם במקרה של צריכת תרופות, הן נחשבות ל"סופר פוד" ומכילות ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים שלא נפגעים בתהליך בישול או אפייה, ואפילו להיפך – תהליך הבישול הרבה פעמים משפר את יכולת ספיגתם בגוף.

ובואו לא נשכח את המרקם ואת הטעם המופלא שלהן.

אפשר להשתמש בהן כתוספת לארוחה, להכין מהן רטבים, לצרוך אותן כארוחה שלמה, מלאה ומזינה, ואם אתם צמחונים או טבעוניים – החגיגה רק מתחילה, כי אפשר אפילו להשתמש בהן גם כתחליף לבשר ולייצר מהן ארוחות גורמה שלמות בנוסף לכל מה שכבר ציינו.

דיסקליימר: האינפורמציה המובאת באתר היא למידע כללי בלבד ולא מיועדת לטיפול רפואי או כל טיפול של מקצועות בריאות אחרים. המידע לא מחליף ייעוץ מקצועי רפואי.
שתפו בפייסבוק
שתפו בוואצפ
שימו ❤️
אתר חדשות ישראל אינו לוקח אחראיות על המוצרים המוצגים באתר ורכישתם.
האתר מכיל גם תכנים פרסומיים אשר מטרתם קידום מכירות.
מעת לעת מתקיימים יחסי תגמול כספי בין מנהלי האתר לבין מפרסמים, בעלי מוצרים או נותני שירותים שונים המוזכרים באתר. תוכלו לראות את תקנון האתר כאן.

תפריט נגישות